Hongarije Huis Kopen
 

Wonen in Hongarije

Grote verschillen in regio's
Het maakt veel verschil uit waar in Hongarije u gaat wonen. Wonen op het platteland van Hongarije is heel anders dan wonen in bijvoorbeeld de regio Boedapest of Balaton. Indien u overweegt te gaan wonen in Hongarije is het zaak om eerst goed uit te zoeken welke regio het beste bij u past.
 
Voordelen van wonen in Hongarije
Eén ding staat vast. Wonen in Hongarije is heel anders dan in Nederland of België en kent duidelijke voordelen. Zo is het leven in Hongarije duidelijk minder stressvol. Hongaren zijn hardwerkende mensen en men maakt zich minder snel druk dan Nederlanders en Belgen. Het leven komt hier mee zoals het komt. Als je hier boodschappen gaat doen en je moet eens 10 minuten in de rij staan, dan aanvaard je dat geduldig. Als je voor een stoplicht staat en de auto voor je reageert niet gelijk op groen licht, wordt er niet meteen luid geclaxonneerd. Het gaat hier wat gemoedelijker en mensen zijn met minder tevreden. Men past zich ook meer aan aan de seizoenen. In de zomer sta je vroeg op en ga je vroeg naar bed. In de winter slaap je wat langer uit en ga je wat later naar bed. Het lijkt hier wat meer in balans.

Eén van de grootste voordelen van het wonen in Hongarije is dat het leven véél goedkoper is dan in Nederland en België. Je kunt al een mooi huis kopen in Hongarije voor een 20.000 euro. Een huis met een stuk grond waar je eventueel zelf je groenten kunt verbouwen. Als je na je pensioen in Hongarije komt wonen, betaal je hier in de meeste gevallen geen belasting over je AOW en pensioen. Kortom, het is hier relaxter en goedkoper dan in Nederland en België. Daarnaast is er nog ruimte en schone lucht want de bevolkingsdichtheid is hier ook gunstiger. Er wonen gewoon veel minder mensen per vierkante meter. Er is, relatief gezien, weinig vervuilende industrie in Hongarije. Zeker niet op het platteland. Wonen in Hongarije heeft dus zeker een aantal grote voordelen.

Huis kopen in Hongarije
Als je van plan bent te emigreren naar Hongarije, is het verstandig daar een huis te kopen. Je koopt voor weinig geld een huis in Hongarije en hebt dan geen woonlasten meer.

Wonen in Hongarije, nadelen
Er zijn natuurlijk ook nadelen aan het wonen in Hongarije en misschien is de grootste hobbel om hier te komen wonen wel de taal. De Hongaarse taal is echt een moeilijke taal om te leren. Het kan wel 3 a 5 jaar duren voordat je in deze taal kunt communiceren. In de grote steden spreekt men meestal wel Duits of Engels, in de dorpen en op het platteland van Hongarije alleen bij uitzondering. Kortom, het leren van de Hongaarse taal is moeilijk en dat is absoluut een nadeel om hier te gaan wonen.

Een ander nadeel is het niveau van de gezondheidszorg. Het niveau van tandartsen is hier goed. Ze zijn academisch opgeleid en het vinden van een goede tandarts is geen probleem. Wat wel een probleem kan zijn, is het vinden van een tandarts in Hongarije die Duits of Engels spreekt.
 Hetzelfde geldt voor het vinden van een huisarts. Er zijn zeker wel goede huisartsen in Hongarije maar niet ieder dorp heeft een eigen huisarts of tandarts. En ook de meeste huisartsen in Hongarije spreken geen Duits of Engels. Verder de ziekenhuizen.  Er zijn goede ziekenhuizen in Hongarije maar deze vind je alleen in de grote steden. Soms moet je tientallen kilometers reizen om bij een ziekenhuis te komen. Daarnaast liggen de prioriteiten in Hongarije wat anders dan in Nederland en België en word je niet snel geholpen. Ook niet als de nood hoog is. Kortom, wonen in Hongarije kan vanuit het oogpunt van de medische zorg een nadeel zijn.