Hongarije Huis Kopen
 

Tips huis kopen Hongarije

Belangrijke tips kopen huis Hongarije
Het kopen van een huis in Hongarije is niet te vergelijken met de aankoop van een huis in België of Nederland. De tips op deze pagina helpen u bij uw eventuele aankoopbeslissing.

• Neem de tijd om een huis in Hongarije te kopen.
Of u nu een huis in Hongarije wilt kopen om er zelf permanent te gaan wonen, om te verhuren als vakantiewoning of te kopen als belegging, neem vooral de tijd om rustig te kijken. Het is verleidelijk om "uw ideale woning" snel te kopen omdat het een unieke kans is maar er zijn veel "unieke kansen" als het om het kopen van een huis in Hongarije gaat. Bekijk vooral het aanbod van verschillende makelaars en in verschillende regio’s en laat u niet verleiden tot een snelle beslissing. 

Is het betreffende huis in Hongarije op gas aangesloten en is er centrale verwarming?
Als u een huis of boerderij in Hongarije op het platteland wilt kopen, is de kans groot dat u een woning koopt welke niet op gas is aangesloten. Dat heeft vooral gevolgen voor het verwarmen van het huis en de wijze waarop u kunt koken.  Een huis welke niet op gas is aangesloten, wordt in bijna alle gevallen verwarmd middels een tegelkachel of houtkachel. Een huis op hout warm krijgen werkt in de winter alleen maar als de woning goed geïsoleerd is en de tegelkachel of houtkachel voldoende kwaliteit en capaciteit heeft.  Dit alles natuurlijk nog buiten het feit dat u altijd voor voldoende hout moet zorgen.
Veel woningen in Hongarije die een houtkachel of tegelkachel hebben, hebben tevens centrale verwarming.  De radiatoren worden dan verwarmd via de warmte die vrijkomt tijdens het stoken van hout.  En het is niet vanzelfsprekend dat de houtkachel of tegelkachel voldoende capaciteit heeft om de hele woning te verwarmen. Indien u een huis in Hongarije koopt met centrale verwarming en welke aangesloten is op het gasnetwerk, heeft u deze mogelijke problemen niet.  U kunt dan via een combiketel altijd uw huis verwarmen en warm water voor bijvoorbeeld de afwas en het douchen hebben. Overigens zijn er ook prima werkende houtkachels en tegelkachels met centrale verwarming en radiatoren die wel goed werken. 

• Is het huis op de riolering aangesloten?
Een aanzienlijk deel van de huizen in Hongarije is (nog) niet op het riool aangesloten. Een huis in Hongarije dat wel op het riool aangesloten, heeft zo zijn voordelen en is couranter door te verkopen.

• Internet en telefoon
In sommige gebieden in Hongarije is er geen internetverbinding of valt de telefoon vaak uit. Dit is alleen van toepassing als u een huis Hongarije koopt in een landelijk gebied. In en rond de grotere steden, is er normaliter geen probleem met internet of telefoon. 

• Kadaster en controle.
Als u een bepaald huis in Hongarije wilt gaan kopen, met of zonder tussenkomst van een makelaar, vraag dan bij het kadaster de gegevens van het betreffende huis op.  Hierop kunt u zien wie de eigenaar is en hoe groot de grond is. Ook kunt u zien of er hypotheek op het huis zit ( en hoeveel ) en of er beslag op het huis is gelegd. Notarissen in Hongarije en makelaars kunnen de gegevens uit het kadaster voor u opvragen.

• Aankoop via makelaar.
Als u een huis gaat kopen met behulp van een makelaar dan neemt deze veel zorgen uit handen. De makelaar zal zorgen voor een advocaat, voor het contract, een vertaling daarvan, voor het op uw naam zetten van de nutsvoorzieningen en hij/zij zal u verder kunnen helpen met het aan (laten) sluiten van Internet, van telefoon, het openen van een bankrekening, het afsluiten van een verzekering etc. Kortom de makelaar kan u veel werk uit handen nemen. Hij/zij zal daarvoor een vergoeding vragen, maar het maakt uw start in Hongarije veel makkelijker.